csütörtök, április 30, 2009

Mákos kalács


A tésztája az aranygaluska tésztája, csak épp dupla adag. Fél kg mákot megdaráltam, ízlés szerint cukroztam. A tésztától maradt tojásfehérjéket felvertem és hozzákevertem a cukros mákot. (Most cukorral vertem fel  a tojásfehérjéket és aztán kevertem bele a mákot, de így nem volt elég édes, még tettem cukrot amikor a tésztára kentem a mákot.) Tetejét tojásfehérjével kentem meg. Lassú tűzön sütöttem háromnegyed órát (de gondolom ez minden lernél más). Nagyon-nagyon finom lett. Eddig ez a legjobb kalácsreceptem, mert a tésztája is nagyon puha és finom. Hamar elfogyott a két rúd kalács. Míg a kalács tartott ez volt az uzsonna, vacsora, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora. Kenyér alig fogyott.

3 megjegyzés:

Mi a te véleményed?