csütörtök, szeptember 01, 2011

Itt van az ősz!

Ennek örültek ma a gyerekek... vagy inkább a változásnak amit szavakban ki lehet fejezni.
Meleg van, de már jobb, mint egy héttel ezelőtt.
Szeretem ezt az időszakot, a meleget, a sok gyümölcsöt, zöldséget, a színesedő leveket.

Az elmúlt napokban olvastam újra dolgozó gyerekekről. Nem azokról, akik otthon port törölnek, elmosogatnak, hanem olyanokról akik gyárakban dolgoznak. Egy cikk szerint Kínában gyerekek dolgoznak játékgyárakban, önkéntesen túlóráznak, mérgező anyagokkal dolgoznak, hogy a nyugaton élő gyerekeknek legyen elég játékuk. (mindennapi).
De itt közel sem csupa rózsás az élet. Szeretném hinni, hogy a cikk írója jól eltúlozta a dolgokat és ez cseppet sem általános, hogy a mai fiatalok 10-11 évesen kezdik a nemi életet. Ezelőtt másfél évvel az évzárón negyedik lányokat nézve jegyezte meg egy anyuka, hogy úgy öltöznek (nem öltöznek), viselkednek, kifestik magukat, mintha legalább 18 évesek lennének és ... Ma ez a norma? Talán ezt a vidót megnézni sem időpocséklás azoknak akiknek közelében kiskamaszok vannak.

S mert már ősz van, lassan be lehet tervezni a házi vegeta készítését, így egy évig lesz nyers zölséges ételízesítőnk ízfokozók és egyebek nélkül, amit még száraz fűszerekkel nagyon jól lehet variálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi a te véleményed?