hétfő, október 01, 2007

Míg Csenge aludt délelőtt

Anita annyit kérdezett, hogy belefáradtam a válaszolásba. Egy-egy kérdést többször is feltett. Elővettem a dobozt a fényképekkel, megnézte a fényképeket, s persze kérdezett.
Kár hogy nem én születtem előbb (mint te, anya).
Adinával egyszerre szerettem volna születni.
Pirike nem költözik Afrikába? Nem. Miért? Mert nem akar. Miért nem akar?.....Nem tudom, kérdezd meg. Neked meg van a telefonszáma? Nincs. Pirikenénjének megvan? Igen, azt hiszem. Majd kérd el.
Ez mama? Nem, én amikor kislány voltam.
Aztán beszéltünk arról, hogy én egyenruhában jártam oviba és iskolába, akkor az volt a szabály. És akinek nem volt egyenruhája? Az vásárolt. De akinek nem volt? Mindenkinek volt. De akinek nem volt, az mibe ment? Mindenkinek volt. ...
Neked volt tanítóbácsid? Igen.
Ez ki? Adina....Mama....Tata....
Ez a kép Hunyadon van! Nem, mamánál.
Ez ki? Tata testvére, emlékszel rá? Nem. Ő hol lakik? ...
 Anya, olvasol mesét? Igen...

4 megjegyzés:

  1. Nahát, Anna pont ilyenekkel "fáraszt" engem mostanában! Sára, mikor hallja, már forgatja a szemeit nagy szemtelenül...:)

    VálaszTörlés
  2. Ne faradj bele, neked eleted resze volt, o viszont tudni akar rollad mindent, nekem a fiuk ugy elvezik amikor meselek nekik hogy en miket csinaltam gyerekkent. Nekem is kerdeznek. Nekem anyu nem meselt milyen volt o gyerekkent, mit hogyan elt meg es nekem nagyon hianyzott, szerettem volna tudni rolla tobbet es ezert en szeretnek a gyermekeimnek minel tobbet megosztani abbol hogy mi voltam akkor amikor olyan voltam mint ok.
    Sot lefogom irni. Vettem egy nagyon nagyon jo konyvet( fuzetett) aminek az a lenyege hogy a kerdesekre valaszolva leirhatsz millio dolgot amit a gyermekeid majd felnotkent is elolvashatnak.

    Anyunak volt naploja, egyszer a kezembe akadt fiatalkent, szerintem a legjobb olvasmanyom volt.

    Szeresd hogy kerdezz a multadrol es faradhatatlanul valaszolj neki.

    Ja Afrikaba nem akarok menni, egyenlore nem.:)

    mpd5

    VálaszTörlés
  3. de jó mpd5 olvasni a soraid :)
    és aranyosak a kérdések is. vajon engem is ki fog kérdezni ma? :D

    VálaszTörlés
  4. nekem is ismerösök ezek a kérdések...az enyémek is szeretnek fényképeket nézegetni...tetszett amit mpd5 irt...tényleg igy van ez,csak én is hamar belefáradom a válaszolásba:(...de moat agyamba véstem amit irt mpd5(kicsoda?én ismerem?)ha ehetséges akkor szeretném megtudni kicsoda.Szép estét nektek!

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?