péntek, október 12, 2007

Ezt is megértem :)

Az este későn majdnem fejjel előre lemászott (leesett) az ágyról. Persze félig aludt. Éjjel össze-vissza forgolódik. Ezért elhatároztam, itt az ideje kiságyban aludni, így lesz jobb mindőnknek. Nehéz lesz míg megszokja. De már ma sikerült egy óra ki-be tevés után. A fáradság, az, hogy végül aludni kell, nagy segítség. Gondolom lesz még kudarc is, főleg, hogy nem lehetek mindig mellette, s ha kell suliba menni, lehet melléfekszem. De legalább a hétvégén kiságyozunk. Remélem bírni fogom. :) Hogy nyugisabb napok virradjanak ránk. Köszi Emi a tanácsod, megfogadtam, segített.

4 megjegyzés:

  1. sok sikert! a kcisinek meg jo alvast a sajat agyikojaban! :D

    VálaszTörlés
  2. Zsoka edes ha elkezdesz valamit akkor csinald vegig is igen is ne fekudj melle. Egy gyereknek a legroszabbat teheted ha " hetvegen kisagyazol", mert o nem tudja mikor van hetvege. Azt ne tedd, ha meg akarod szoktatni hogy este szepen lefekudjon, ugy hogy leteszed es alszik, akkor azt tudatosan SEMMILYEN kihagyassal vegig kell csinalnod amig szokasa valik. ( amugy mar sokkal korabban kellett volna, ez oriasi mulasztas volt reszedrol, minel hamarabb kezded annal konyebb). Csinalj egy este programot amelyik minden este ugyan az akar suliba vagy akar hetvege van( ha te nem vagy otthon akkor Jozsi vagy aki epp Csengevel van ugyan ugy csinalja). Fontos hogy mindeg ugyan abban az oraban tedd ( legalabb is addig amit teljesen eletformava valik) pl este 8 furdes( vagy 9- te tudod korabban kesobben feszik de 9 utan ne hagyd ) furdes utan amig megtorold kis jatszas, szopizas, utanna a kisagyba tedd be olvass neki meset ( es ha nem alszik el kozbe) akkor imadkozas, vagy olvasas elott imadkozas.......a sorrend mindegy de ahogy egyszer elkezded mindeg ugyan ugy csinald.....utanna esti puszi, betakarni es kimenni a szobabol. Ja lesz egy ideig orditas, es amikor bemesz a legfontosabb hogy semmilyen korulmenyek kozott NE VEDD FELL!!!!!!!!!! menj( de hagyjad sirojon 25-20 percet) be simogsd meg, takard meg de NE VEDD KI ES NE VEDD FELL.....ezt eltarthat akar 2-3 hetig amig meszokja, mert mar nagy ahoz hogy erosen akaratoskodjon. Nekem ezt Patrikkal 7 honaposan kellett vegig csinalni .....nehez volt, az ikrekkel 5 honapos korban kialakitottuk az esti programot es soha nem volt vele gond.......soha, hidd el kesobiekben is a gyerekeknek a legjobb ha van egy esti program amihez tartjak magukat. Ma napig este 8-kor furdes, utanna meg esznek valalmit , fogmosas, Biblia olvasas, imadkozas es 9-kor le van kapcsolva a villany.....es mivel mar nagyok hetvegen szabadok, de este 8-kor ha itthon vannak furodnek es 10 utan mind alszanak, mert a szervezet beall es a gyerekeknek ez a legjobb. Barmire meg akarod tanitani soha ne probalkozz addig amig nem hataroztad el hogy vegig csinalod.....a legnagyobb kavarast amit csinalhatsz benne az ha hetvegen kisagyazol, meg neha melle fekszel.......majd ha mar egy eve alszik es tudja hogy mi az esti program akkor neha lehet egy egy kulonleges ejszaka, anyaval aludni vagy mit tudom en, de tudnia kell mi a mindenanpi es mi a kulonleges es most neked az alapokat kell megtanisd.

    Sok sikert.

    mpd5

    VálaszTörlés
  3. Nagyon egyetértek az előző kommenttel. Igaz, az esti önálló elalvást még nekem sem sikerült elérni, de a napközbenit igen. És csak egy hétig volt sírás-rívás. Azóta is szokott Boróka nyafogni, de úgy látom, az részéről a ceremónia része. Legtöbbször, mire kiérek a szobából, már elhallgat, és 2-3 perc múlva alszik.

    Én is úgy szoktam, hogy amikor elérkezettnek látom az időt, eldöntöm: ezt a csatát én nyerem meg! - s az úgy is lesz.
    Asszem, a gyereknevelés egyik legfontosabb és legnehezebb tényezője a következetesség.

    Menni fog az nektek is, hajrá!

    VálaszTörlés
  4. Hát... nem igazán ment. Leálltunk vele, mert egész megváltozott a gzerek viselkedése napközben is.
    Nem tudom mi lesz. De úgy nem akartuk folytatni. Egész elment a hangja is. Nem feküdt le a kiságzba, este végül eldőlt. De nappal a rácsokban fogózva szunyókált mikor egész kimerült. Nappal is látszott hogy retteg, az esték rémesek voltak. Ezért tovább is marad a régi felállás. Meddig, nem tudom.

    VálaszTörlés

Mi a te véleményed?